تمپل گراندین افراد اوتیستیک را از نظر فکری به 3 نوع تقسیم میکند .
1- Visual thinker کسانی که تصویری فکر می کنند . تمپل گراندین خود را جزء این دسته می داند و می گوید من در قالب تصا ویر فکر می کنم و ریاضیاتم واقعا" بد است . این افراد وقتی کلمهای می شنوند تصویر آن کلمه در ذهنشان حاضر می شود . و با کنار هم گذاشتن آن تصا ویر معنی و مفهوم جملات را متوجه میشوند . تمپل گراندین برای توضیح این موضوع آن را به سرچ کردن در گوگل تشبیه میکند . میگوید وقتی کلمهای می شنوم تمام تصا ویری که از آن کلمه دارم به یک با ره در ذهنم حاضر میشود و مثل این است که آنرا در گوگل سر چ کرده ام . مثلا" وقتی کلمه کلیسا را میشنود تمام کلیسا هایی که از بچگی دیده در ذهنش حاضر میشود .
2 – pattern thinker این گروه براساس طرح والگو فکر میکنند . این افراد فکر موسیقی و ریاضی دارند . بعضی افراد که در این گروه قرار دارند میتوانند محاسبات پیچیده ریاضی را در مدت کوتاهی بدون ذره ای خطا انجام دهند . وبعضی دیگر می توانند نت های پیچیده موسیقی را به راحتی حفظ کنند و بنوازند از جمله فردی به نام درک پا را واسینی که یک موسیقیدان اوتیستیک و نابینا است . او قادر است فقط با شنیدن یک موسیقی آن را بنوازد . او 10000 نت موسبقی را حفظ است .
3 – گروه سوم کسانی هستند که حافظه بسیار خوبی دارند و اصلا" تصویرى فکر نمیکنند . این افراد می توانند تمام آمار ورزشی ، هوا شناس و غیره را به خاطر بسپارند . مثلا" در فیلم مرد بارانی ( که براساس یک شخصیت واقعی ساخته شده ، البته داستان فیلم واقعی نیست ) می بینیم که مرد بارانی با یک نگاه به دفترچه تلفن همه شماره تلفن ها را حفظ میکند . که خود من با دیدن فیلم فکر می کردم به ضرورت فیلم در این موضوع اغراق شده ا ما وقتی با شخصیت واقعی فیلم آشنا شدم متوجه واقعیت این موضوع شدم .
گاهی فکر می کنم اوتیسم معجزه ای از معجزات خلقت است .
صدیقه فراهانی
خرداد 93